“De leidster is nu pedagogisch medewerker” Esther Alderliesten, Pedagogisch medewerkster en activiteitenleidster | Lees meer »
Logo Montessori Peutergroep Kralingen
Halve dagopvang 2 en 3 jaar

Montessori Peutergroep Kralingen

• Peuteropvang volgens Maria Montessori
  • Midden in het groen
  • Ideale voorbereiding op de basisschool
  • 3 ochtenden: ma/di/do of ma/wo/vr
  • 2 groepen

Openingstijden van 8:00 uur tot 12:30 uur

Montessori Peutergroep Kralingen

Honingerdijk 100
3062 NX Rotterdam

LRK-nummer I: 228890809

Laura Veenema

Locatie

De Montessori peutergroep bestaat uit een team van 4 pedagogisch medewerkers en een locatiemanager. Met ingang van 2018 is de MPK geregistreerd als kinderdagverblijf in het Landelijk Register Kinderopvang (LRK). Deze wijziging is het gevolg van de Wet Harmonisatie kinderopvang en peuterspeelzaalwerk. Hierdoor krijgt een deel van de ouders die gebruik maken van de MPK recht op kinderopvangtoeslag. U kunt op www.toeslagen.nl kijken of u in aanmerking komt voor kinderopvangtoeslag. De peuteropvang bij de MPK komt niet in aanmerking voor een bijdrage van de gemeente omdat de MPK niet met een gecertificeerd programma van voor- en vroegschoolse educatie (VVE) werkt. VVE is onderwijs voor peuters en kleuters met een taalachterstand.

Lichte locatie midden in het groen

Montessori Peutergroep Kralingen (MPK) is een peuterschool voor kinderen van 2 tot 4 jaar. De MPK is gehuisvest in het rood/witte houten gebouw (de blokhut) op het terrein van Speeltuin Vereniging Kralingen. Hier hebben de kinderen beschikking over een gezellige groepsruimte en een schitterend buitenterrein grenzend aan het Arboretum.

Montessori

Maria Montessori hanteerde de lijfspreuk ‘help mij het zelf te doen’. Dit is voor onze peutergroep een belangrijk uitgangspunt. De peuters kunnen de wereld ontdekken met specifiek Montessori materiaal, maar er is bijvoorbeeld ook volop knutselmateriaal en een poppenhoek. De aangrenzende speeltuin biedt de kinderen alle mogelijkheden om zich op motorisch gebied verder te ontwikkelen.

Voorbereiding op de basisschool

De peuteropvang is gericht op leren, spelen en ontwikkeling. Er zijn veel activiteiten in kleine groepjes met de nadruk op interactie. Bij de MPK willen we de kinderen de ruimte bieden om nieuwe dingen te ontdekken en leren met leeftijdsgenootjes om te gaan.
De Montessori Peuterspeelzaal is de ideale voorbereiding op de basisschool.

Montessori Peutergroep Kralingen is alleen geopend tijdens de schoolweken.
De standaard openingstijd is van 8.00 uur tot 12.30 uur

De MPK is tijdens alle schoolvakanties gesloten.

Verdere sluitingsdagen zijn:
2e paasdag, maandag 22 april 2019
Hemelvaartsdag, donderdag 30 mei 2019
2e Pinksterdag, maandag 9 juni 2019
Beleidsdag, woensdag 9 oktober 2019

Op woensdag 9 oktober heeft SKK haar jaarlijkse beleidsdag en zijn alle locaties gesloten!

Het uurtarief bij de Montessori Peutergroep bedraagt in 2019 € 7,35.
Klik hier voor een volledig overzicht van prijzen en pakketten voor de opvang.

Via www.toeslagen.nl kunt u de kinderopvangtoeslag van de belastingdienst aanvragen, hiervoor dient u ook het LRK nummer 228890809 van de Montessori Peutergroep in te vullen.

Eigen bijdrage
Uw eigen bijdrage berekenen? Klik hier voor de rekentool.

Montessori Peutergroep Kralingen heeft twee groepen.

De groepen hebben vaste dagen combinaties waardoor de kinderen steeds met dezelfde kinderen in de groep zitten:
maandag - dinsdag - donderdag of
maandag - woensdag - vrijdag

Regenboog | 2 - 4 jaar

Zon | 2 - 4 jaar

Esther Alderliesten

“De leidster is nu pedagogisch medewerker”

"De peuterspeelzaal is een goede voorbereiding op de basisschool. Het is mijn taak om de kinderen zo goed mogelijk te begeleiden. We werken vooral met (Montessori) materiaal, waarmee de kinderen worden uitgedaagd om zich te ontwikkelen. Verder hebben wij een prachtig mooie, groene tuin en maken wij regelmatig uitstapjes naar parken in de buurt."

Esther Alderliesten, Pedagogisch medewerkster en activiteitenleidster

Onze andere locaties

Kinderdagverblijf Marijke

Hele dagopvang & halve dagopvang 0 - 4 jaar