“De leidster is nu pedagogisch medewerker” Esther Alderliesten, Pedagogisch medewerkster en activiteitenleidster | Lees meer »
Logo Montessori Peutergroep Kralingen
Halve dagopvang 2 en 3 jaar

Montessori Peutergroep Kralingen

• Peuteropvang volgens Maria Montessori
  • Midden in het groen
  • Ideale voorbereiding op de basisschool
  • 3 ochtenden: ma/di/do of ma/wo/vr
  • 2 groepen

Openingstijden van 8:30 uur tot 12:00 uur
De maandagmiddagklas eindigt om 14.30 uur

Montessori Peutergroep Kralingen

Honingerdijk 100
3062 NX Rotterdam

LRK-nummer I: 228890809

Laura Veenema

Locatie

De Montessori peutergroep bestaat uit een team van 4 pedagogisch medewerkers en een locatiemanager. Met ingang van 2018 is de MPK geregistreerd als kinderdagverblijf in het Landelijk Register Kinderopvang (LRK). Deze wijziging is het gevolg van de Wet Harmonisatie kinderopvang en peuterspeelzaalwerk. Hierdoor krijgt een deel van de ouders die gebruik maken van de MPK recht op kinderopvangtoeslag. U kunt op www.toeslagen.nl kijken of u in aanmerking komt voor kinderopvangtoeslag. De peuteropvang bij de MPK komt niet in aanmerking voor een bijdrage van de gemeente omdat de MPK niet met een gecertificeerd programma van voor- en vroegschoolse educatie (VVE) werkt. VVE is onderwijs voor peuters en kleuters met een taalachterstand.

Lichte locatie midden in het groen

Montessori Peutergroep Kralingen (MPK) is een peuterschool voor kinderen van 2 tot 4 jaar. De MPK is gehuisvest in het rood/witte houten gebouw (de blokhut) op het terrein van Speeltuin Vereniging Kralingen. Hier hebben de kinderen beschikking over een gezellige groepsruimte en een schitterend buitenterrein grenzend aan het Arboretum.

Montessori

Maria Montessori hanteerde de lijfspreuk ‘help mij het zelf te doen’. Dit is voor onze peutergroep een belangrijk uitgangspunt. De peuters kunnen de wereld ontdekken met specifiek Montessori materiaal, maar er is bijvoorbeeld ook volop knutselmateriaal en een poppenhoek. De aangrenzende speeltuin biedt de kinderen alle mogelijkheden om zich op motorisch gebied verder te ontwikkelen.

Voorbereiding op de basisschool

De peuteropvang is gericht op leren, spelen en ontwikkeling. Er zijn veel activiteiten in kleine groepjes met de nadruk op interactie. Bij de MPK willen we de kinderen de ruimte bieden om nieuwe dingen te ontdekken en leren met leeftijdsgenootjes om te gaan.
De Montessori Peuterspeelzaal is de ideale voorbereiding op de basisschool.
In dat kader is er op maandagmiddag voor de kinderen van 3 jaar en ouder ook een middagklas. De kinderen wennen er dan aan een ‘hele dag’ op school te blijven. In de middagklas worden regelmatig uitstapjes gedaan zoals naar het Kralingse bos, Arboretum, de bibliotheek, Sportclub Excelsior etc.

Montessori Peutergroep Kralingen is alleen geopend tijdens de schoolweken.

• De standaard openingstijd is van 8.30 uur tot 12.00 uur
  • De maandagmiddagklas eindigt om 14.30 uur

Het is mogelijk om een peuterspeelzaal ochtend te verlengen met een middag bij de Flexgroep van ons naastgelegen kinderdagverblijf Marijke. De kinderen worden hier door onze medewerkers naar toe gebracht en lunchen dan in de Flexgroep. Indien gewenst kunt u gebruik maken van warm eten.

De MPK is tijdens alle schoolvakanties gesloten.

Verdere sluitingsdagen zijn:

• 2e paasdag, maandag 2 april 2018
  • Koningsdag, vrijdag 27 april 2018
  • Hemelvaartsdag, donderdag 10 mei 2018
  • 2e Pinksterdag, maandag 21 mei 2018

Op vrijdag 12 oktober heeft SKK haar jaarlijkse beleidsdag en is de MPK ook gesloten!

Het uurtarief bij de Montessori Peutergroep bedraagt in 2018 € 7,20.

Klik hier voor een volledig overzicht van prijzen en pakketten voor de hele dagopvang voor 2018.

Via www.toeslagen.nl kunt u de kinderopvangtoeslag van de belastingdienst aanvragen, hiervoor dient u ook het LRK nummer 228890809 van de Montessori Peutergroep in te vullen.

Eigen bijdrage

Uw eigen bijdrage berekenen? Klik hier voor de rekentool.

Montessori Peutergroep Kralingen heeft twee groepen.

De groepen hebben vaste dagen combinaties waardoor de kinderen steeds met dezelfde kinderen in de groep zitten:
maandag - dinsdag - donderdag of
maandag - woensdag - vrijdag

Middagklas
Verder is er op maandagmiddag voor de kinderen van 3 jaar en ouder ook een middagklas. Deze is bedoeld als voorbereiding op de basisschool. De kinderen wennen er dan aan een ‘hele dag’ op school te blijven. In de middagklas worden regelmatig uitstapjes gedaan zoals naar het Kralingse bos, Arboretum, de bibliotheek, Sportclub Excelsior etc.

Regenboog | 2 - 4 jaar

Zon | 2 - 4 jaar

Middagklas | 3 - 4 jaar

Esther Alderliesten

“De leidster is nu pedagogisch medewerker”

"De peuterspeelzaal is een goede voorbereiding op de basisschool. Het is mijn taak om de kinderen zo goed mogelijk te begeleiden. We werken vooral met (Montessori) materiaal, waarmee de kinderen worden uitgedaagd om zich te ontwikkelen. Verder hebben wij een prachtig mooie, groene tuin en maken wij regelmatig uitstapjes naar parken in de buurt."

Esther Alderliesten, Pedagogisch medewerkster en activiteitenleidster

Onze andere locaties

Kinderdagverblijf Marijke

Hele dagopvang & halve dagopvang 0 - 4 jaar