“Nieuwe ervaringen opdoen en beleven” Ida van Linschoten, Pedagogisch medewerkster | Lees meer »
Logo Kinderdagverblijf Skippy
Hele dagopvang 0 - 4 jaar

Kinderdagverblijf Skippy

  • Prachtig historisch pand in het hart van Kralingen
  • Warme, huiselijke sfeer, kleinschalig
  • Elke dag warm eten!
  • Babybalkon en mooie tuin
  • 4 groepen

Maximale openingstijden van 7:00 uur - 18:30 uur


Contact

Kinderdagverblijf Skippy

Vredehofweg 25
3062 EK Rotterdam
010 4526276

LRK-nummer I: 961976287

Oudercommissie

Mirjam Bloem

Mirjam Bloem

Locatiemanager
ma/di/wo/do

Locatie

Kinderdagverblijf Skippy heeft vier groepen hele dagopvang. Er zijn twee babygroepen (0-2 jaar) en twee peutergroepen (2-4 jaar). Deze groepen, zgn horizontale groepen, zijn ingedeeld op leeftijd. Onderzoek wijst uit dat kinderen in aparte baby- en peutergroepen hoger scoren op betrokkenheid en welbevinden. In horizontale groepen richten kinderen zich meer tot elkaar en praten, spelen en verkennen zij meer samen.
Pedagogisch medewerkers kunnen qua dagritme en begeleiding meer aansluiten bij behoeftes en interesses van de leeftijdsgroep waarmee ze werken. Groepsinrichting kan beter aangepast worden zodat bijvoorbeeld de allerjongsten zich meer geborgen voelen en rust, hygiëne en veiligheid beter gegarandeerd worden. Terwijl de groepen voor de peuters juist meer uitdagend ingericht zijn met veel ruimte om lekker te bewegen. Per groep hanteren we een maximum aan kinderen die één dag komen om zo de diversiteit van de groep en de werkdruk voor de medewerkers te beperken. 

Kinderdagverblijf Skippy bestaat uit een team van 12 pedagogisch medewerkers, een locatiemanager en een huishoudelijk medewerkster. Kijk voor een digitale rondleiding ook op rondleiding Skippy

Warme maaltijd

Kinderdagverblijf Skippy biedt dagelijks een warme maaltijd aan voor de ouders die dit willen voor hun kind. Ouders kunnen kiezen tussen een warme maaltijd of een broodmaaltijd. Met een warme maaltijd weet u als ouder zeker dat uw kind alle voedingsstoffen binnenkrijgt die het nodig heeft én verloopt de avondspits net wat rustiger.

Midden in het hart van Kralingen, dichtbij het Kralingse Bos

Kinderdagverblijf Skippy is gelegen aan de Vredehofweg in het hart van Kralingen, midden tussen de (basis)scholen en dichtbij het Kralingse bos hetgeen zich goed leent voor leuke uitstapjes.

Warme, huiselijke sfeer in prachtig verbouwd historisch pand

Het is een kleinschalig kinderdagverblijf, gehuisvest in een uniek, historisch pand. Het pand is in het najaar van 2012 volledig gerenoveerd waarbij er ruime aandacht is besteed aan een lichte uitstraling en transparantie zodat er veel zicht is op de groepen. Bij de inrichting is rekening gehouden met een huiselijke sfeer. Er is een gezellige gemeenschappelijke keuken.

Grote tuin en een dakterras

Op de eerste verdieping hebben de babygroepen ieder twee slaapkamers en is er een aangrenzend dakterras. Op de begane grond beschikken de peutergroepen ieder over een verhoogd speelhuisje en is er directe toegang tot de avontuurlijke tuin. De groene, grote tuin heeft een moestuin, voldoende speelmogelijkheden en ontdekplekken voor alle leeftijden.

Activiteitenbegeleidster voor de 3+ kinderen

SKK heeft een vaste activiteitenbegeleidster voor alle kinderen van 3 jaar en ouder. Zij bereidt de 3+ kinderen zo goed mogelijk voor op de basisschool. Er wordt o.a. gebruik gemaakt van voorschoolse methodes die aansluiten bij de actuele thema?s van het kinderdagverblijf. Verder werkt zij wekelijks met kleine groepjes waarbij de sociale, cognitieve en motorische ontwikkeling gestimuleerd wordt. Thema's die vaak terugkomen zijn bijvoorbeeld tegenstellingen, tellen, vergelijkingen etc. Na de activiteiten maakt de begeleidster een verslagje zodat ouders kunnen lezen wat hun kind die dag geleerd heeft.

Peutergym

Dat bewegen goed is voor kinderen is algemeen bekend. Voldoende bewegen zorgt voor een goede conditie en het is goed voor de sociale ontwikkeling. Verder heeft sporten een positieve invloed op de algemene ontwikkeling van kinderen. Door te bewegen pikken kinderen ontzettend veel vaardigheden op die later bij het leren belangrijk zijn. Het prikkelt hun hersenen, ze ontwikkelen er hun zintuigen en hun persoonlijkheid door. De motorische groei vormt de basis voor alle verdere ontwikkeling. SKK biedt peutergym aan voor de peutergroepen. Onze sportleraar (werkzaam bij onze naschoolse opvang) biedt deze bewegingslesjes samen met de vaste medewerker 1 a 2 keer per week aan!

Info & Inschrijven

Kind

Ouder

2) Kind

3) Ouder

Stichting Kinderopvang Kralingen

Oostzeedijk beneden 41a
Postadres
Postbus 4438
3006 AK Rotterdam
Route

+31 (0)10 240 00 92(ma t/m do 9:00 tot 17:00 uur)

Openingstijden

Kinderdagverblijf Skippy is het hele jaar, met uitzondering van de nationale feestdagen, geopend.

De standaard openingstijden van de locatie zijn van 7:45 uur tot 17:45 uur.

U kunt ook gebruik maken van Verlengde Opvang, er zijn meerdere keuzes mogelijk:
Pakket A: 7:45 uur - 17:45 uur
Pakket B: 7.45 uur - 18.30 uur
Pakket C: 7:00 uur - 17:45 uur
Pakket D: 7:00 uur - 18:30 uur

Kinderdagverblijf Skippy is in 2020 op de volgende dagen gesloten:
Nieuwjaarsdag, woensdag 1 januari 2020
2e paasdag, maandag 13 april 2020
Koningsdag, maandag 27 april 2020
Bevrijdingsdag, dinsdag 5 mei 2020
Hemelvaartsdag, donderdag 21 mei 2020
2e Pinksterdag, maandag 1 juni 2020
Beleidsdag, vrijdag 9 oktober 2020
Kerstavond, donderdag 24 december 2020, alle locaties sluiten om 16 uur
1e Kerstdag, vrijdag 25 december 2020
Oudejaarsdag, donderdag 31 december 2020, alle locaties sluiten om 16 uur
Nieuwjaarsdag, vrijdag 1 januari 2021
Op vrijdag 9 oktober 2020 heeft SKK haar jaarlijkse beleidsdag en zijn alle locaties gesloten!


 

 

Tarieven

Het uurtarief bij Kinderdagverblijf Skippy bedraagt in 2020 € 8,40. Tarieven zijn inclusief luiers en een broodmaaltijd. 
Het uurtarief voor de pakketten inclusief een warme maaltijd bedragen voor 2020 € 8,65.   

Klik hier voor een volledig overzicht van prijzen en pakketten.
Wilt u in 1 oogopslag zien wat een dag opvang u netto kost? Dat kan hier

Toeslagen

Via www.toeslagen.nl kunt u de kinderopvangtoeslag van de belastingdienst aanvragen, hiervoor dient u ook het LRK nummer 961976287 van Kinderdagverblijf Skippy in te vullen. Op deze website kunt u ook een proefberekening maken, zodat u weet hoeveel u uiteindelijk aan eigen bijdrage gaat betalen.

Eigen bijdrage

Uw eigen bijdrage berekenen? Klik hier voor de rekentool. 

Vergelijking kosten

Voor een vergelijking van het uurtarief met andere kinderopvang organisaties in Kralingen klik hier

Hulp nodig?

Heeft u hulp nodig bij het aanvragen van de kinderopvangtoeslag, maakt u dan een afspraak met Natasja Knappert 010 2409424.

Groepen

Kinderdagverblijf Skippy heeft 4 horizontale groepen.

De groepen voor hele dagopvang zijn ingedeeld op leeftijd. Onderzoek wijst uit dat kinderen in aparte baby- en peutergroepen hoger scoren op betrokkenheid en welbevinden. In horizontale groepen richten kinderen zich meer tot elkaar en praten, spelen en verkennen meer samen. Het dagritme en begeleiding kunnen meer aansluiten bij behoeftes en interesses van de leeftijdsgroep.

Floddertje | 0 - 2 jaar

010 2125333

Pippeloentje | 0 - 2 jaar

010 4524420

Abeltje | 2 - 4 jaar

010 4524263

Otje | 2 - 4 jaar

010 4524257

Ida van Linschoten

“Nieuwe ervaringen opdoen en beleven”

"Skippy is een kinderdagverblijf zoals een kinderdagverblijf hoort te zijn. Een prachtige locatie met een babybalkon en een grote tuin, waar van alles te beleven en te ontdekken valt. Water, zand en plekken waar kinderen zich kunnen verschuilen. We werken hier met verschillende thema's. Op deze manier geven we de kinderen de mogelijkheid om nieuwe ervaringen op te doen en te beleven."

Ida van Linschoten, Pedagogisch medewerkster

Onze andere locaties

Kinderdagverblijf Marijke

Kinderdagverblijf Marijke

Hele dagopvang 0 - 4 jaar
Montessori Peutergroep Kralingen

Montessori Peutergroep Kralingen

Halve dagopvang 2 en 3 jaar
NSO de Speeltuin I, II en III

NSO de Speeltuin I, II en III

NSO (4/7 jaar, 7/9 jaar en 8+)